Aanbod van workshops en trainingen

Kunnen programmeren is bijna een superkracht: je begrijpt technologie beter én kan zelf nieuwe code schrijven. Via de 8-Bit Magic workshops kan nu iedereen kennis maken met de creatieve (en plezierige) kanten van programmeren.

Druk op START: maak je eigen game

Bedenk & bouw het spel van je dromen, helemaal naar jouw zin en fantasie. Vliegende nijlpaarden? Check. Springen in de wolken of een futuristische wereld? Check. Racen met de snelsten? Check.

In deze workshop leer je in 2 uur tijd om zelf een game te programmeren in de Scratch programmeertaal.

Party time met de Scribble Bot

Tijdens het coolste verjaardagsfeestje ga je met een motortje, batterij en heel wat knutselmateriaal aan de slag om in 90 minuten een ScribbleBot te bouwen. Al jullie robots werken samen om een mooi, groot kunstwerk te maken.

Op het einde van het feestje mag iedereen zijn of haar robot mee naar huis nemen.

Digitaal Droomdier

De BBC Micro:Bit ziet er klein uit, maar dit computertje kan heel veel dankzij de ingebouwde LED-lampjes, knoppen en sensoren. Perfect dus om je eigen ‘Tamagotchi’ te bouwen.

In 2 uur tijd programmeren we een digitaal huisdiertje met de Micro:Bit om te verzorgen en mee te spelen.

Ook voor Ninja's

Als al ervaring hebt met programmeren en weet hoe Scratch werkt, dan wil je niet opnieuw en opnieuw ‘Hello World’ code schrijven.

Al onze workshops zijn aanpasbaar voor een ervaren code ninja. Mogelijkheden zijn: complexere games, sensoren en motoren, geschreven code enz.

Samen aan de knoppen

Wil je graag mee leren programmeren met je zoon of dochter? Dat kan!

In deze reeks van 3 workshops van 2 uur gaan jullie samen aan de slag om een spel of app te programmeren. Jullie leren beiden hoe het is om te coderen en maken ondertussen een hoop plezier.

Creatief met code in het onderwijs

Wil je graag ‘iets doen’ met code en programmeren in je klas, maar weet niet waar te beginnen? Je bent niet alleen.

Tijdens deze workshop leer je in een dag de basis van computationeel denken en hoe je er op een leuke, creatieve manier mee aan de slag kan in de les.

Boek vandaag nog een workshop!

Als het al begint te kriebelen om te coderen, kan je vandaag nog een workshop op maat boeken.
Vul het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.